HIFU of niet-chirurgische lifting

Nog jong, maar de eerste tekenen van huidverslapping tekenen zich aan? Dan is HIFU wellicht iets voor jou!
HIFU

U hebt nog geen behoefte aan andere cosmetische behandelingen als botox en fillers maar wilt wel de huid verstrakken en een boost geven om het ouder worden van de huid zo lang mogelijk uit te stellen? Ook dan is de HIFU behandeling voor u ideaal en een geweldige behandeling om langer een jong ogende huid te behouden.

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound is een unieke behandeling op basis van ultrasound en wordt ook wel de gouden standaard genoemd onder de huidlifting, huidverstrakking en rimpelvermindering behandelingen. Bij de HIFU behandeling wordt er gebruik gemaakt van de kracht van ultrasound, waardoor de aanmaak van collageen diep in de huid gestimuleerd wordt. De HIFU behandeling zorgt er voor dat de collageen aanmaak een boost krijgt. Het is een niet-chirurgische methode, waarbij het huidoppervlak onbeschadigd blijft. De behandeling heeft geen downtime doordat de buitenste laag van de huid niet wordt beschadigd en de behandeling lift het onderste gedeelte van het gelaat maar ook de hals, decolleté, onderkin, armen, buik etc. De huid zal verstrakken en plooien en rimpeltjes zullen verminderen. De huidstructuur zal tevens verbeteren.

Meteen na de behandeling ziet u een licht effect, maar het liftende effect zal geleidelijk ontstaan, met een optimaal resultaat na 2 á 3 maanden én langdurig behouden blijven!

De risico’s van een HIFU behandeling?

De HIFU behandeling is volkomen veilig wanneer deze met gekwalificeerde apparatuur en behandelaren wordt uitgevoerd. Voor 100 euro per behandeling is dit helaas onmogelijk. Ultrasone technologie wordt al meer dan 50 jaar met succes ingezet en het HIFU apparaat van Betaalbaar mooier is goedgekeurd. Er zijn wel veel soort gelijke apparaten op de markt. Zorg er daarom voor dat je je uitsluitend laat behandelen met gecertificeerde apparaten.

Meer weten?

Tijdens een gratis en vrijblijvend huidanalyse zal een individueel behandelplan opgesteld worden welke zones behandeld kunnen worden.

High intensity ultrasound focused

--Iris Vermeire

Maak jouw afspraak​

Omdat we het belangrijk vinden dat jij zelf bepaalt wanneer je tijd kan vrijmaken om langs te komen helpen we je graag telefonisch verder. Dan zoeken we een tijdstip die voor u past.

We zijn bereikbaar op 0476/32 61 57. 

Tot binnenkort.

Wat je moet weten over HIFU

Omdat we graag hebben dat je als klant precies weet wat je te wachten staat hebben wij alle gestelde vragen gebundeld om je zo goed mogelijk te informeren. Heb je nog bijkomende vragen? Dan kan je ons natuurlijk steeds vrijblijvend contacteren.

De duur van de behandeling hangt af van de zone die u wilt behandelen, aangezien HIFU lifting een snelle behandelmethode is, kunt u in een korte tijd veel zones behandelen..

Een kleine zone duurt ongeveer 30 minuten, een volledige lifting van gelaat en hals ongeveer 1u45min.

Bij een gevoelige huid kan tijdelijke roodheid/zwelling zichtbaar zijn of kan u lichte tintelingen voelen. Deze verdwijnen binnen enkele uren.

De behandeling gebeurt met een medisch CE goedgekeurd toestel, HIFU lifting is veilig gebruikt in meer dan 200.000 behandelingen wereldwijd en is klinisch bewezen veilig te zijn.

HIFU lifting is niet geschikt voor mensen tijdens zwangerschap / stollingsstoornissen / immuunsysteem stoornissen / hart, lever en nier insufficiëntie/ allergieën / serieuze hartritmestoornissen.

De behandeling geeft een mooi aanvullend resultaat bij mensen die behandeld zijn met botox of fillers, doch mag de behandeling niet direct gedaan worden na één van deze behandelingen.

Tijdens een gratis en vrijblijvend huidanalyse zal een individueel behandelplan opgesteld worden welke zones behandeld kunnen worden.

Patiënten waarvan de huid minder stevig aanvoelt, rimpels op het decolleté, overtollig vet ter hoogte van de kin, losse huid aan armen of dijen, verslapte buik, enz.

 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Wazige kaaklijnen
 • Nasolabiale plooien (plooien tussen neus en mondhoeken)
 • Alternatief voor chirurgische lifting
 • Wenkbrauwen
 • Grote poriën
 • Dubbele kin
 • Doorzakkende hals
 • Verslapte bovenarmen, buik, dijen, love handles
 • Ongelijkmatige teint of textuur van de huid

Doorgaans zijn er meerdere behandelingen nodig. Naarmate de ernst van de huidverslapping, de huidreactie op ultrasoon golven en de aanmaak van lichaamseigen collageen hebben sommige patiënten baat bij een tweede behandeling. Omdat uw huid blijft verouderen, kunnen vervolgbehandelingen bijdragen aan de strijd tegen het natuurlijke verouderingsproces.

De behandeling werkt nog 180 dagen door, waardoor de huid na een half jaar nog meer verstrakt en gelift zal zijn.

De meerderheid van de patiënten hebben slechts één behandeling nodig. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar gedurende een periode van minimaal 6 maanden na de behandeling. Een volgende behandeling is meestal pas nodig een jaar na de eerste behandeling. Desgewenst kan dit eerder, dit is afhankelijk van de zone waaraan is gewerkt, de conditie van de huid voor behandelig en de wens van de klant.

High Intensity Focused Ultrasound of HIFU werd ontwikkeld om diverse vormen van kanker te bestrijden middels thermale energie van ultrasoon geluidsgolven. In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie, die de huid van buitenaf penetreren, werkt HIFU van binnenuit om de huid te verstrakken.

Naarmate de te behandelen lichaamszone kan het toestel hoog gefocusseerde ultrasoon-energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen (opperhuid, diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd). Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte.

Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen, waardoor deze zal verstrakken omdat de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er een liftend effect van de huid, terwijl er geen enkele beschadiging van de opperhuid optreedt. Tijdens de behandeling is een warmte prikkeling voelbaar.

De behandeltijd is afhankelijk van uw individueel behandelplan en de zone die behandeld wordt. Gemiddeld duurt een HIFU behandeling tussen de 15 en 90 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Tijdens een intake gesprek kan uw behandelaar u uitgebreid informeren hieromtrent. Direct na de behandeling kan uw huid er rood uitzien, maar dit verdwijnt binnen enkele 
uren, Sommige patiënten ervaren lichte zwelling, tintelingen of gevoeligheid bij aanraking, Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur, U kunt uw gewone dagelijkse activiteiten onmiddellijk na uw behandeling voortzetten.

Resultaten van de behandeling zijn doorgaans zichtbaar na 2 à 3 maanden, daar de huid deze tijd nodig heeft om het onderliggend weefsel te ondersteunen. Verdere verstrakking kan nog toenemen tot gemiddeld 6 à 12 maanden na de behandeling.

Prijs per behandeling

 • Prijs per zone vanaf € 250,00